Prelucrarea lemnului pentru mobila si constructii

As vrea sa va vorbesc un pic despre traseul lemnului din forma de bustean si pana la forma finala. Scopul este de a face cunoscute unele lucruri despre lemn si despre structura lui. Un alt scop ar putea fi cresterea productivitatii si folosirea cat mai eficienta a masei lemnoase. Tipurile de lemn pentru mobila si constructii sunt diferite, nu doar ca specii, dar si ca prelucrare. Pana la un moment dat insa au acelasi drum. si lemnul pentru constructii este de mai multe feluri la randul lui. Unele structuri sunt usoare si flexibile, iar celelalte sunt masive si rigide.

Mai jos vom vedea ca este un tip de lemn care poate fi folosit in structura cu caracter permanent, iar altele nu pot fi folosite decat temporar in timpul procesului de constructie. in ultimul rand, exista situatia in care mobilierul face parte din structura si contribuie la rigiditatea ei. in articolul 1n-cu3and – Cum sunt fabricate piesele de mobilier de calitate? va spuneam ca nu sustin ideea de mobila contruita din lemn masiv. si mi-am prezentat acolo argumentele asa cum am putut. insa daca totusi alegeti sa mergeti pe varianta lemnulu masiv, atunci prelucrarea lui corecta ar fi importanta.

Cum se face taierea corecta a arborelui?

Taierea arborelui ar trebui sa se faca cu doua considerente. in primul rand, ne intereseaza forma lemnului. Daca intentionam sa taiem arborele pentru ceva anume, ar fi bine sa ne si gandim la niste intervale de taiere pentru a ajunge la o productivitate cat mai mare. De exemplu, daca dorim sa construim o usa de 2,4 metri, ar fi bine sa taiem arborele la un prim interval de 2,5 m, dupa care ne gandim la urmatorul obiect de care avem nevoie. Cand cumparam scandura sau busteanul de la altcineva, nu avem controlul asupra acestui aspect. Dar cand il avem, este bine sa profitam de el.

Mai multe pe constructosu.eu